Má ambasadorská zkušenost

24. 8. 2021
Ahoj, moje jméno je Lucie a jsem studentkou Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně. K ambasadorství v KPMG jsem se dostala přes bývalou amabasadorku Gabču. Sdílela totiž na Facebooku fakulty možnost spolupráce s KPMG. Tak jsem neváhala a hned jí napsala zprávu o co se jedná a jak to probíhá. Práce ambasadora mě velice zaujala, a proto jsem se přihlásila do výběrového řízení.
Jak to všechno začalo
V rámci výběrka jsem měla za úkol si připravit prezentaci sama o sobě. Což se zdál jako dost obtížný úkol, ale nakonec to tak hrozné nebylo! Přijela jsem do Prahy do kanceláří KPMG, odprezentovala sama sebe a přišlo mi, že jsem to celkem zvládla. A opravdu! Najednou jsem byla ambasadorkou KPMG pro MENDELU.
Co jsem měla na starosti
Před covidem jsem přidávala na KPMG nástěnku novinky, aktualizovala plakáty v rámci budovy Q a také jsem byla v přímém kontaktu se studenty. S některými z nich, jsem měla i osobní schůzku ohledně jejich potenciální práce u KPMG. Pak nastala distanční výuka a spojení mezi studenty už nebylo tak aktivní. Ale i přesto jsme se v rámci KPMG snažili dělat spoustu zajímavých událostí, které jsem sdílela na sociálních sítích a Facebookových skupinách naší univerzity. Takže i přes zavřenou školu, jsem se snažila být aktivní a studentům být vztyčným bodem.
Moje oblíbená vzpomínka
Práce ambasadora pro mě byla velmi přínosná, a to primárně z toho důvodu, že jsem poznala spoustu super lidí! Nejen z řad zaměstnanců KPMG, ale také studentů a učitelů na naší univerzitě. Takže se oblíbená vzpomínka jen těžko vybírá. Nejvíce se mi ale asi líbily srazy ambasadorů, kdy jsme se potkali v Praze v nějakém super bistru a pokecali o tom, co je nového, na čem kdo pracuje a tak. Vždycky jsem si z toho udělala výlet do Prahy, teď naposled i s kamarádkou. V současné chvíli dokončuji bakalářské studium a dále bych chtěla jít na navazující, ale dálkovou formou. Z toho důvodu pro mě už nebude tak jednoduché být aktivní součástí komunity MENDELU. A své ambasadorské „křeslo“ ráda přenechám někomu z vás! Pokud by tě práce ambasadora bavila, nebo bys měl/a jakékoli otázky, neváhej se na mě obrátit. I když bys nakonec nebyl/a ambasadorem pro KPMG, určitě se neboj to vyzkoušet! Protože výběrové řízení bude dobrou zkušeností pro každého z vás!

Více aktualit

Všechny aktuality