Oslava 105. výročí MENDELU a 65 let od založení Provozně ekonomické fakulty

17. 10. 2024

V sobotu 21. září 2024 oslavila Mendelova univerzita 105. výročí založení a 65. výročí zahájení výuky Provozně ekonomické fakulty. Akce se zúčastnilo přibližně dva tisíce návštěvníků.

A co nabídla Provozně ekonomická fakulta?

Absolventi a absolventky PEFky kromě slavnostního předávání výročních diplomů navštívili stánky s propagačními předměty, promítání střípků ze života fakulty a chillárnu s fotbálkem a ping-pongem. Pro registrované účastníky byly připraveny komentované prohlídky laboratoří. Slavnostní den zahrnovalo předávání výročních diplomů absolventům z let 1984, 1994, 2004 a 2014 z rukou pana proděkana Ševeli. 

Bohatý celouniverzitní program

Celouniverzitní program nabídnul aktivity pro všechny návštěvníky. Začal slavnostním zahájením, následovaly komentované prohlídky auly, výstava univerzitních insignií a talárů a volný vstup do Botanické zahrady a arboreta. Zájemci si mohli prohlédnout knihovnu, zaregistrovat se do Klubu absolventů a ochutnat vína z univerzitních vinic v Žabčicích a Lednici, a to přímo na terase budovy Provozně ekonomické fakulty s nádherným výhledem na Brno. 

Hudební doprovod zajistila univerzitní dechovka Silvanka spolu s kapelami Baobab a Funkshmakers. Milovníci dobrého jídla si užili Foodfestival, kde přibližně polovina stánků patřila absolventům MENDELU. Po oficiální části programu následovala afterparty v Klubu Green, kde se mohli absolventi a absolventky bavit až do pozdních hodin.

Zůstaňte s námi v kontaktu i nadále 

Vstupte do Klubu absolventů a staňte se součástí komunity MENDELU. Připravili jsme pro vás výhody s partnerskými organizacemi, zdarma dostanete kartu absolventa a pravidelný přísun informací v podobě absolventského newsletteru. Více informací najdete na našich webových stránkách

Všechny aktuality a PEF v médiích

Více aktualit

Všechny aktuality